Utah Prosecution Council Utah Misdemeanor Prosecutors Association

2023 UMPA Conference November 2-3, 2023

Holiday Inn Express 1215 Zion Park Blvd. Springdale, Utah

Agenda

Thursday, No	ovember 2nd:
7:45	Registration Desk Open
8:00	Welcome / Administrative Matters / Remarks
[CLE 15 min]	- Robert Church - Utah Prosecution Council, Director
8:15	Owning Digital Evidence
[CLE 60 min]	- Trent Dressen - Sexual Assault/DV Resource Prosecutor, Utah Prosecution Council
9:15	Break
9:25	The Misdemeanor Prosecutor's Role in Restitution
[CLE 60 min]	- Dan Strong - Director, Sentencing Commission
10:25	Break
10:35	Psychology of DV Abuser and Working with DV Victims Including Those Who Are and Are Not Participating - A Therapists View on Prosecuting DV
[CLE 90 min]	
12:05	Break for the Afternoon - Enjoy Zions!
6:00	Evening Presentations & Dinner (Provided)
[CLE 60 min]	UMPA Business Meeting
	(Announce 2025 conference location, discuss whether to have 3 day
	conference (½ Wednesday/full day Thursday/½ day Friday) vs 2 days
	- Mark Smedley - Heber City Prosecutor

```
7:00
             Wet Lab / SFST's
[CLE 120 min]
                    - Trooper Jered Taylor - Utah Highway Patrol
                    - Trooper Robert Gray - Utah Highway Patrol
                    - Trooper Jeff Daems- Utah Highway Patrol
                    - Trooper Kim Riddle- Utah Highway Patrol
9:00
             Adjourn
[Daily CLE 405 min. \div 60 = 6.50 hrs (6.50 Gen. Hours only)
Friday, November 3rd:
7:45 a.m.
             Registration Desk Open / Breakfast provided by hotel)
8:00
             Take a Bow: Dancing Through Utah's Protective Order Law to the Music
[CLE 60 min] of Rihanna
                    - Will Carlson - Chief Policy Advisor,
                                    Salt Lake County District Attorney
9:00
             Break
9:10
             Prosecutor Panel/Best Practices/Hot Topic Discussion/Charging
[CLE 60 min]
                    Moderator: Tyson Skeen - Traffic Safety Resource, Prosecutor,
                                               Utah Prosecution Council
                    Panel: Rhiannon Mann - West Valley City
                           Bob Trombly - Provo City
                           Samantha Smith - Bluffdale
10:10
             Break
10:20
             Immigration - What Prosecutors Need to Know
[CLE 60 min]
                    - Adam Crayk - Partner, Stowell Crayk, PLLC
11:20
             Break
11:30
             Relationships Matter: May We Interact With Poise (Professionalism and Civility)
[CLE 60 min]
                    - Mark Smedley - Heber City Prosecutor
12:10
             Wrap Up and Adjourn
[Daily CLE 240 min. ÷ 60 = 4 hrs (2.5 Gen. Hours + 1 Hours of Civility and Professionalism]
```

[GRAND TOTAL: $645 \div 60 = 10.50$ General CLE including one (1) hour of professionalism and civility and no hours of ethics]